söndag 21 november 2010

Spöke på bild!!!

Seriöst. Kolla mellan tavlorna och till höger om ljuset. Ser ni mannen?! När jag tog fotot på colaflaskorna kom han med. Plötsligt blev allt väldigt läskigt.

Denise inledde igår med att berätta att just det här rummet har mkt spök. Hon hade tydligen rätt.

Uuuu.

13 kommentarer:

www.malinrocaahlgren.com sa...

Coolt. Absolut är han/hon där! :)

ulrika sa...

Är det inte en kvinna? Med halsband? Som skymmer dörröppningen? Eller menar du någonting annat? Cooolt med ett spöke! Det ser snällt ut.

ulrika sa...

Är det inte en kvinna? Med halsband? Som skymmer dörröppningen? Eller menar du någonting annat? Cooolt med ett spöke! Det ser snällt ut.

Perny sa...

Är det den som Ulrika frågar om, den som skymmer dörröppningen. Tycker också det ser ut som en kvinna, hade aldrig trott att det var ett spöke som inte synts i verkligheten. Ser mest ut som en kvinna som går förbi så pass snabbt att fokus inte uppstår helt enkelt.

Anonym sa...

Man ser det man förväntar sig att se så är det.

Pernilla sa...

Ulrika och Perny, precis. Hon är tydligen en kvinna, det syns bättre här på datorn än i min iPhone. Hon skymmer inte en dörröppning, det finns en spegel bakom henne.

Anonym, så kan det vara men det sjuka är att jag ju tog en bild på colaflaskorna och satt och tittade på den och då fick se något grått och suddigt. När vi förstorade bilden blev vi rätt förvånade. Jag hade verkligen inte trott att det var ngt där, jag trodde mest att det var en PR-grej.

jag är mycket förundrad nu. Finns de????

Mia, Businessmorsan sa...

Jag tycker att det ser ut som kvinnan som sitter under den vänstra tavlan - samma vita trekant på kläderna (stort slag?), färger etc. Har hon möjligen rest sig och gått förbi? Något fenomen motsvarande "dubbelexponering" som det hette på den tiden man hade film i kameran. Fungerar säkert på motsvarande sätt digitalt. Om kvinnan sitter kvar i stolen/fåtöljen på "nästa" bild är oklart eftersom en man i grå tröja satt sig framför... Kan också ha varit någon annan som rest sig och gått förbi - mycket snabbare än den långa exponeringen pga dåliga ljusförhållanden.
... Förstörde jag något för er nu??

Pernilla sa...

Är det Denise du menar? Längst till vänster?
Och MAN? Jag blev iskall och trodde du såg någon jag inte sett. :)
Är det Carina Nunstedt du menar så ja, Denise sitter kvar bakom. De satt och pratade och alla satt still.

Jag försöker också tänka ut möjliga förklaringar men kan inte. Maken har också försökt och han är sååå skeptisk. Men alla satt still. Jag har inte ens ngt annat foto från rummet när någon går. Men jag var också inne på det där med dubbelexponering fast digitalt men jag fattar inte!

Mia, du förstör inget. Jag vill helst att det inte ska vara ett spöke...

Anonym sa...

Du nämns här:

Kajsa Ingemarsson och skeptikerna

Mia, Businessmorsan sa...

Hej igen,

Jag kanske är oklar i vad jag menar (och så ser jag ju inte vem som är vem...)
På "spökbilden" sitter en kvinna rakt under vänstra porträttet - i en soffa eller fåtölj ända borta vid väggen. Hon har svarta kläder med två vita trekanter som syns som kontrast (den översta är nog slaget". Hon har ljust eller rött hår. Man kan säga att hon sitter nr 2 från vänster (om man inte tar hänsyn till djupled). Jag tolkar det som att det är Denise som sitter som nr 1, dvs litet närmare kameran, men ljus tröja, jeans o väst? Det är kvinnan längst bak jag menar - det ser ut som samma kvinna som "spöket", dvs hon skulle finnas på två ställen på samma bild (som det kan bli vid klassisk dubbelexponering).

"Mannen" är personen på bilden när "spöket" är borta, dvs personen i grå tröja som slagit sig ner längst till vänster i bild, närmare kameran än de som sitter i soffan under porträttet, men inte vid själva bordet med ljus o flaskor m m. Personen i grå tröja håller i en bok. Jag tycker att det ser ut som en man?? Hur som helst skymmer denna person den plats under porträttet där kvinnan med svart o vita trekanter satt på förra bilden - alltså kan man inte se om hon sitter kvar...

Lång utläggning, väldigt lite klargörande...

Kan man inte låta någon fotoexpert, eller varför inte spökexpert, granska bilden??

Jag tror ju kanske inte riktigt på det här, men jag tycker att det är ganska kul ändå! Oavsett vilket är det en bra och intressant bild!!!

Take care!
Kramar,
/ Mia

Anonym sa...

Det är en app, eller hur?

calle555 sa...

Min vilda gissning är att någon är uppe och går. Det är mycket svårt att se några detaljer i klädseln, men efter studium av artikeln på yourlife.nu är min ännu vildare gissning Denise Rudberg.

Får du lite tid över så föreslår jag ett experiment:

1) Försök återskapa belysningssituationen på bilden.
2) Låt någon gå förbi på olika avstånd och med olika hastighet.
3) Knäpp en massa blixtbilder.

Lycka till!

/calle555

calle555 sa...

Oups. Denise var en väl vild gissning. :)

Om bilden togs på förmiddagen hade ju Denise inte alls mörka kläder, utan jeans och grå tröja och ser ut att sitta ner i stolen till vänster.

Så om någon är uppe och går är det någon annan än Denise. Vem vet jag inte, men här kan jag se i alla fall någon med mörka kläder och något ljust kring halsen som det skulle kunna vara.